ПАЛЬЧИКИ КАПІТАНОВСЬКІ
300 г борошна
30 г дріжджів
2 ст ложки молока
3-4 ст ложки сметани
1 ст ложка цукру
100 г вершкового масла або маргарину
2-3 жовтки
на кінець ножа солі
кориця або мак
Дріжджі розвести у 2 ст ложках теплого молока з 1 ст ложкою цукру, влити їх у посуд з борошном,додати жовтки , жир, сметану, посолити , замісити пухке тісто і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Як підійде , розкачати тісто завтовшки з палець, нарізати смужками завширшки 2 см і викласти на змащений жиром лист. Як підійдуть, змастити їх яйцем, посипати маком або корицею з цукром і пекти в гарячій духовці 210-220° С протягом 15 хв.
30 г дріжджів
2 ст ложки молока
3-4 ст ложки сметани
1 ст ложка цукру
100 г вершкового масла або маргарину
2-3 жовтки
на кінець ножа солі
кориця або мак
Дріжджі розвести у 2 ст ложках теплого молока з 1 ст ложкою цукру, влити їх у посуд з борошном,додати жовтки , жир, сметану, посолити , замісити пухке тісто і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Як підійде , розкачати тісто завтовшки з палець, нарізати смужками завширшки 2 см і викласти на змащений жиром лист. Як підійдуть, змастити їх яйцем, посипати маком або корицею з цукром і пекти в гарячій духовці 210-220° С протягом 15 хв.
Комментарии
Отправить комментарий