ПИРІГ З РИБОЮ І РИСОМ ПО-СТАВРОПОЛЬСЬКИ
Тісто:
500 г борошна
250 мл молока
1 яйце
25 г дріжджів
1/2 ч ложка цукру
сіль
Начинка:
500 г рибного філе
150 г рису
2 цибулини
50 г олії
лавровий лист,сіль,перець,зубчик часнику
Жир посікти з просіяним борошном , влиті в розведені в теплому молоці дріжджі і жовтки , посолити , посипати цукром і замісити пухке тісто. Накрити його і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Потім тісто перемісити , поділити на дві частини і розкачати з них коржі. Один з коржів помістити на змащений жиром лист , поколоти виделкою , накласти начинку , прикрити другим коржем , краї защипнути і залишити на 10-15 хв , щоб тісто підійшло. Верх пирога змастити білком , поколоти виделкою і посипати сухарями. Випікати в нагрітій духовці (220°С) протягом години. Спечений пиріг подавати гарячим.
Начинку приготувати так : цибулю дрібно нарізати і підсмажити до прозорості, вимішати з відвареним рисом , посолити , поперчити , охолодити і накласти на корж. Зверху розкласти нарізане рибне філе , посолити і посипати розтовченим часником та подрібненим лавровим листом.
500 г борошна
250 мл молока
1 яйце
25 г дріжджів
1/2 ч ложка цукру
сіль
Начинка:
500 г рибного філе
150 г рису
2 цибулини
50 г олії
лавровий лист,сіль,перець,зубчик часнику
Жир посікти з просіяним борошном , влиті в розведені в теплому молоці дріжджі і жовтки , посолити , посипати цукром і замісити пухке тісто. Накрити його і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Потім тісто перемісити , поділити на дві частини і розкачати з них коржі. Один з коржів помістити на змащений жиром лист , поколоти виделкою , накласти начинку , прикрити другим коржем , краї защипнути і залишити на 10-15 хв , щоб тісто підійшло. Верх пирога змастити білком , поколоти виделкою і посипати сухарями. Випікати в нагрітій духовці (220°С) протягом години. Спечений пиріг подавати гарячим.
Начинку приготувати так : цибулю дрібно нарізати і підсмажити до прозорості, вимішати з відвареним рисом , посолити , поперчити , охолодити і накласти на корж. Зверху розкласти нарізане рибне філе , посолити і посипати розтовченим часником та подрібненим лавровим листом.
Комментарии
Отправить комментарий