ДРІЖДЖОВІ СОЛОДКІ ПИРІЖКИ

250 г борошна
2-3 ст ложки сметани або молока
100 г вершкового масла або маргарину
2 жовтка
100 г цукру
20 г дріжджів
ванілін
на кінець ножа солі.
Дріжджі розвести в теплому молоці і почекати кілька хвилин , щоб добре розчинилися. Масло посікти з борошном, зробити заглиблення, влити туди розведені дріжджі , додати розтерті з цукром і ваніліном жовтки , посолити і замісити пухке тісто. Накрити його і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Тоді знов перемісити і виробляти пиріжки з солодкою начинкою. Розкачене тісто можна порізати на прямокутника 5×10 см і закрутити в рулетики. Виклавши їх на змащений жиром лист і змистивши білком , пекти в гарячій духовці 210-220°С протягом 15-20 хвилин.

Комментарии

Популярные сообщения