РОГАЛИК СОЛОМОН
Тісто:
500 г борошна
1 склянка молока
50 г дріжджів
4-5 жовтків
100 г вершкового масла або маргарину
50 г цукру
1/2 ч ложки солі
ванілін
Начинка:
200 г маку
150 г цукру
50 г вершкового масла
50 г подрібнених горіхів
2 білки
ванілін
Розпустити дріжджі в теплому молоці з 1 ч ложкою цукру. Коли почнуть бродити, влити їх у посуд з борошном , додати розтерті з цукром і ваніліном жовтки, сіль і замісити тісто. Під кінець вимішування влити розтоплений жир, місити , поки жир не розійдеться рівномірно в тісті. Поставити тісто , щоб підійшло. Коли підійде , викласти на дошку, посипану борошном, перемісити і розкачати. Нарізати смуги завширшки 8 см, порізати їх на трикутники, на кожний накласти приготовлену начинку, закрутити рогалі і скласти їх на змащений жиром лист. Поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тоді змастити білком і пекти в гарячій духовці 210-220°С протягом 20-30 хвилин.
Начинку приготувати так: мак запарити гарячою водою, відцідити, добре розтерти, викласти в посуд з розтопленим маслом, цукром і ваніліном і підсмажити, зняти з вогню, охолодити, вимішати з білками, подрібненими горіхами і накласти на тісто.
500 г борошна
1 склянка молока
50 г дріжджів
4-5 жовтків
100 г вершкового масла або маргарину
50 г цукру
1/2 ч ложки солі
ванілін
Начинка:
200 г маку
150 г цукру
50 г вершкового масла
50 г подрібнених горіхів
2 білки
ванілін
Розпустити дріжджі в теплому молоці з 1 ч ложкою цукру. Коли почнуть бродити, влити їх у посуд з борошном , додати розтерті з цукром і ваніліном жовтки, сіль і замісити тісто. Під кінець вимішування влити розтоплений жир, місити , поки жир не розійдеться рівномірно в тісті. Поставити тісто , щоб підійшло. Коли підійде , викласти на дошку, посипану борошном, перемісити і розкачати. Нарізати смуги завширшки 8 см, порізати їх на трикутники, на кожний накласти приготовлену начинку, закрутити рогалі і скласти їх на змащений жиром лист. Поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тоді змастити білком і пекти в гарячій духовці 210-220°С протягом 20-30 хвилин.
Начинку приготувати так: мак запарити гарячою водою, відцідити, добре розтерти, викласти в посуд з розтопленим маслом, цукром і ваніліном і підсмажити, зняти з вогню, охолодити, вимішати з білками, подрібненими горіхами і накласти на тісто.
Комментарии
Отправить комментарий