КОРЖИКИ ГОРІХОВІ

Тісто:
500 г борошна
250 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
3 жовтки
сік з половини лимона
пів ч ложки соди
ванілін
Помадка:
3 білка
150 г цукру
100 г подрібнених горіхів
пів ч ложки лимонної кислоти
 Розтерти жир з цукром , жовтками , додати просіяне борошно з содою, лимонний сік , ванілін і замісити пухке тісто. Розкачати на посипаній борошном дошці, вирізати склянкою коржики, а чаркою - дірки. Змастити помадкою, посипати подрібненим горіхами , викласти на змащений жиром лист і пекти в гарячій духовці 200°С протягом 15 хв,щоб помадка висохла.
Помадку приготувати так: у збиту піну з білків всипати цукор і ще збивати протягом 15 хв,в кінці додати до смаку лимонної кислоти.

Комментарии

Популярные сообщения