РОГАЛИКИ ЛОВАЧКА

500 г борошна
250 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
10 г дріжджів
3 жовтки
2-3 ст ложки сметани
на кінець ножа солі
цедра і сік 1 🍋 лимона
Начинка:
200 г маку
1 білок
100 г цукру
1 ст ложка 🍯 меду
1 ст ложка вершкового масла
ванілін
100 г родзинок
цедра з половини лимона
 Жир перетерти з борошном, додати розтерті з цукром,цедрою соком з лимона жовтки, розведені в сметані дріжджі, сіль і замісити на сметані тісто. Накрити і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Тоді розкачати тісто, нарізати на смуги завширшки 7 см, оголошенняа з них- трикутники. Накласти начинку, скрутити рогалі. Викласти їх на змащений жиром лист і залишити, щоб підійшли. Тоді змастити білком, посипати цукром і пекти в гарячій духовці 220-240 °С протягом 15 хв.
Начинку приготувати так: мак запарити гарячою водою, відцідити, добре розтерти, викласти в посуд з розтопленим маслом, 🍯 медом, цукром і підсмажити, зняти з вогню, охолодити, вимішати з білком, родзинками і накласти на тісто.

Комментарии

Популярные сообщения