КРЕНДЕЛІ ДРІЖДЖОВІ
500 г борошна
30 г дріжджів
1 склянка молока
100 г вершкового масла або маргарину
3 яйця
50 г цукру
1/2 ложки солі
мак
Розпустити дріжджі в теплому молоці, влити в посуд з борошном, додати 2 жовтки, 1 яйце, жир, посолити і місити до появи пухирців. Тісто накрити і поставити, щоб підійшло. Тоді викласти на посипану борошном дошку, викачати тоненькі валики завдовжки 15 см. Взяти валок за два кінці, переплести два рази, кінці закріпити на середині кренделя. Змастити білком, вмочиии в мак з цукром або сіллю, покласти на змащений жиром лист і знову поставити, щоб підійшло. Пекти в гарячій духовці 210-220°С протягом 20 хвилин.
Комментарии
Отправить комментарий