СИРНИК ВІД ВІРУНЬКИ
Тісто:
500 г борошна
200 г вершкового масла або маргарину
2-3 ст ложки сметани
50 г цукру
2 жовтка
цедра з 1/2 лимона
Начинка:
1 кг сиру
10 яєць
200 г цукру
50 г вершкового масла
150 г ізюму
50 г манної крупи
2-3 ввренв картоплини
2-3 горішки мигдалю
Масло посікти з борошном, додати цукор , жовтки , натерті на густій терці , лимонну цедру і замісити на сметані круте тісто. Поставити його в холодне місце на 2 год. Потім тісто розділити : 2/3 покласти у змащену жиром тортівницю і поколоти виделкою, а 1/3 залишити.
Начинку приготувати так : сир перетерти блендером , додаючи цукор , розтоплене масло,жовтки , поки утвориться пухка маса. Вимішати її з ізюмом, піною збитих білків , тертим мигдалем , манною крупою , змеленою картоплею і викласти на тісто в тортівниці. З тіста , що залишилося , скачати тонкий валок і зробити з нього решітку зверху начинки , оздобити її половинками горіхів. Приготовлений сирник змастити білком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин . Виймати з тортівниці, коли охолоне.
500 г борошна
200 г вершкового масла або маргарину
2-3 ст ложки сметани
50 г цукру
2 жовтка
цедра з 1/2 лимона
Начинка:
1 кг сиру
10 яєць
200 г цукру
50 г вершкового масла
150 г ізюму
50 г манної крупи
2-3 ввренв картоплини
2-3 горішки мигдалю
Масло посікти з борошном, додати цукор , жовтки , натерті на густій терці , лимонну цедру і замісити на сметані круте тісто. Поставити його в холодне місце на 2 год. Потім тісто розділити : 2/3 покласти у змащену жиром тортівницю і поколоти виделкою, а 1/3 залишити.
Начинку приготувати так : сир перетерти блендером , додаючи цукор , розтоплене масло,жовтки , поки утвориться пухка маса. Вимішати її з ізюмом, піною збитих білків , тертим мигдалем , манною крупою , змеленою картоплею і викласти на тісто в тортівниці. З тіста , що залишилося , скачати тонкий валок і зробити з нього решітку зверху начинки , оздобити її половинками горіхів. Приготовлений сирник змастити білком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин . Виймати з тортівниці, коли охолоне.
Комментарии
Отправить комментарий