ЯБЛУЧНИК
Тісто:
200 г борошна
100 г вершкового масла або маргарину
50 г цукру
2 жовтки
Начинка:
500 г яблук
200 г цукру
1/2 склянки води
50 г подрібнених горіхів
2 білки
цедра з одного лимона
1 ст ложка вершкового масла
З масла , борошна , жовтків і цукру замісити тісто , розкачати корж , покласти в тортівницю , поколоти і пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 20 хвилин.
Начинку приготувати так : яблука почистити , пошатковати , додати цукор, масло , трохи води і варити ,помішуючи, щоб не пригоріло. Коли маса почне гуснути , охолодити її , всипати подрібнені горіхи , лимонну цедру і вимішати. Накласти цю масу рівним шаром на спечений корж , покрити піною збитих з 100 г цукру білків , поставити на кілька хвилин у духовку , щоб піна набула золотистого кольору. Посипати посіченими горіхами.
200 г борошна
100 г вершкового масла або маргарину
50 г цукру
2 жовтки
Начинка:
500 г яблук
200 г цукру
1/2 склянки води
50 г подрібнених горіхів
2 білки
цедра з одного лимона
1 ст ложка вершкового масла
З масла , борошна , жовтків і цукру замісити тісто , розкачати корж , покласти в тортівницю , поколоти і пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 20 хвилин.
Начинку приготувати так : яблука почистити , пошатковати , додати цукор, масло , трохи води і варити ,помішуючи, щоб не пригоріло. Коли маса почне гуснути , охолодити її , всипати подрібнені горіхи , лимонну цедру і вимішати. Накласти цю масу рівним шаром на спечений корж , покрити піною збитих з 100 г цукру білків , поставити на кілька хвилин у духовку , щоб піна набула золотистого кольору. Посипати посіченими горіхами.
Комментарии
Отправить комментарий