ПЕРЕКЛАДАНЕЦЬ ОЛЬГА

Тісто:
700 г борошна
150 г маргарину
200 г цукру
4 жовтки
2/3 склянки сметани
2 ст ложки молока
50 г дріжджів
цедра з 1/2 лимона
ванілін
Начинка:
500 г маку
200 г цукру
1 ст ложка вершкового масла
2 ст ложки меду
цедра з 1/2 лимона
100 г ізюму
50 г горіхів
50 г цукатів
Помадка :
300 г цукру
1/2 склянки води
1 ч ложка оцту
2-3 ч ложки рому
1 ч ложка вершкового масла
 Борошно просіяти , посікти з маслом , додати жовтки , розтерті з цукром і ваніліном , розведені з 2 ст ложками молока і ложкою цукру дріжджі , цедру з лимона , замісити сметаною тісто. Поділити на три частини і залишити на годину. Після цього розкачати коржі завбільшки з лист. Один корж поколоти і підпекти до половини готовності , зняти . Другий корж покласти на лист , застелений промащеним папером , і поколоти виделкою. Накласти половину макової начинки , накрити підпеченим коржем , змастити другою частиною начинки , покрити третім коржем , поколоти , змастити білком і пекти в добре розігрітій духовці (200°С) протягом 45 хвилин. Спечений пиріг охолодити , перевернути на дошку догори дном , і змастити помадкою нижній корж.
Начинку приготувати так : мак залити кип'ятком на годину. Цукор залити 2-3 ложками води і зварити сироп , додати до нього мак , мед масло , лимонну цедру і варити , помішуючи , 10-15 хв , пильнуючи , щоб маса не пригоріла. Тоді зняти з плити , додати нарізані горіхи , промитий ізюм , нарізані цукати , манної крупи , білки і вимішати.
Помадку приготувати так : цукор залити водою , додати оцет , зварити сироп. Якщо крапля сиропу , падаючи з ложки, тягне за собой " нитку" , зняти з плити , додати масло і розтирати дерев'яною ложкою. Як почне біліти , влити ром або кілька крапель ромової есенції , вилити на корж і розрізняти. З розтоплений шоколаду на пиріг нанести решітку.

Комментарии

Популярные сообщения