СИРНИК "ПОЛІНКА" З КАРТОПЛЕЮ

Тісто:
300 г борошна
150 г вершкового масла або маргарину
2 ст ложки сметани
2 ст ложки цукру
на кінець ножа солі
Начинка:
1,5 кг сиру
2-3 варені картоплини
200 г цукру
100 г вершкового масла
150 г горіхів
12 яєць
50 г борошна
150 г ізюму
ванілін або мигдалева есенція
Помадка:
300 г цукру
1/5 склянки води
1 ч ложка оцту
50 г шоколаду або 30 г какао
1 ст ложка вершкового масла
ванілін
Замісити пісочне тісто , викласти у змащену жиром форму , поколоти виделкою і пекти протягом 20 хвилин при температурі 210-220. °С.
Начинку приготувати так : розтерти масло з цукром , додати змеленою разом з вареною картоплею сир і розтирати , додаючи по одному жовтку . Під кінець вимішати з піною збитих білків , борошном , подрібненими горіхами , ізюмом , ваніліном .
Одержану масу вилити на тісто у формі. Пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом години. Виймати з форми холодним. Холодний сирник покрити шоколадною помадкою і оздобити мигдалем.
Помадку приготувати так : цукор залити гарячою водою , оцтом , накрити і варити. Якщо краплина сиропу, спадаючи з ложки , тягне за собою "нитку" , додати зігрітий шоколад або зварене з 2-3 ст ложками води какао. Зняти з плити , додати масло , ванілін. Коли почне гуснути , вилити на сирник.

Комментарии

Популярные сообщения