ПИРІГ СТАРОДАВНІЙ (З КУРЯТИНОЮ)

Тісто:
700 г борошна
1,5 склянки молока
50 г дріжджів
2 яйця
100 г маргарину
Начинка:
500-600 г курятини
цибулина
морква
200 г гречаної крупи
5 яєць
100 г маргарину
сіль
перець
зелень петрушки і кропу
 Маргарин посікти з борошном, влити розведені в теплому молоці дріжджі і жовтки і замісити пухке тісто. Накрити, поставити в тепле місце,щоб підійшло. Поділити тісто на дві частини, розкачати з них коржі. Один з коржів помістити на змащений жиром лист, поколоти виделкою, на корж накласти половину каші,на неї - куряче м'ясо, нарізані на дрібні шматочки, і знову - шар каші,скропити майонезом або бульйоном, де варилась курятина,зверху прикрити другим коржем. Защипнути краї, поколоти виделкою, змастити яйцем і випікати в нагрітій духовці (200°С) протягом 30-40 хвилин,поки не зарум'яниться. Спечений пиріг нарізати на порційні куски, подавати гарячим.
Начинку приготувати так : курятину нарізати на частини, додати овочі, залити гарячою водою, посолити і варити на слабкому вогні до готовності. Охолоджену курятину нарізати кубиками . Гречану крупу залити бульйоном з курки , щоб тільки вкрилася крупу, накрити і варити на повільному вогні до готовності . Круто зварені  яйця вимішати з готовою кашею , нарізаною петрушкою та кропом,посолити та поперчити.

Комментарии

Популярные сообщения