ПИРІГ ПІСОЧНИЙ З ПОВИДЛОМ
Тісто:
750 г борошна
250 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
1 склянка сметани
1 яйце
2 варені жовтки
1/2 ч ложки соди
1/2 ч ложки лимонної кислоти
сіль
цукрова пудра
Начинка:
1/2 кг повидла
Жир посікти з просіяним борошном , содою і лимонною кислотою. Додати цукор , яйце , перетерті крізь сито варені жовтки , на кінець ножа солі і замісити на сметані круте тісто. Винести його на годину в холодне місце , після чого поділити на три частини , розкачати з них коржі , поколоти виделкою і пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 35 хвилин. Ще гарячими коржі перекласти повидлом і швидко порізати на квадрати , які посипати цукровою пудрою.
750 г борошна
250 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
1 склянка сметани
1 яйце
2 варені жовтки
1/2 ч ложки соди
1/2 ч ложки лимонної кислоти
сіль
цукрова пудра
Начинка:
1/2 кг повидла
Жир посікти з просіяним борошном , содою і лимонною кислотою. Додати цукор , яйце , перетерті крізь сито варені жовтки , на кінець ножа солі і замісити на сметані круте тісто. Винести його на годину в холодне місце , після чого поділити на три частини , розкачати з них коржі , поколоти виделкою і пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 35 хвилин. Ще гарячими коржі перекласти повидлом і швидко порізати на квадрати , які посипати цукровою пудрою.
Комментарии
Отправить комментарий