ТОРТ ПАЛАГЕЯ ( ПЕРЕКЛАДАНЕЦЬ З ГОРІХОВОЮ НАЧИНКОЮ)

Тісто:
750 г борошна
1 склянка молока
100 г вершкового масла або маргарину
4 жовтки
100 г цукру
50 г дріжджів
1/2 ч ложки солі
ванілін
Начинка:
150 г мелених горіхів
100 г білих сухарів
150 г цукру
2 білки
500 г джему
Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст ложкою цукру і поставити , щоб почали бродити. Масло посікти з борошном , зробити заглиблення , влити дріжджі , жовтки , розтерті з цукром , ванілін , сіль , замісити тісто і накрити, щоб підійшло. Тоді перемісити його , поділити на три частини і викачати з них коржі. Перший корж покласти на застелений промащеним папером лист , поколоти його виделкою , змастити начинкою , накрити другим коржем , накласти джем і прикрити третім коржом , який також поколоти. Поставити , щоб тісто підійшло , змастити білком , посипати цукром , подрібненими горіхами і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин.
Начинку приготувати так : мелені горіхи вимішати з цукром , сухарями і білками до утворення однорідної маси.

Комментарии

Популярные сообщения