ПОНЧИК З ДЖЕМОМ
Тісто:
800 г борошна
100 г дріжджів
159 г вершкового масла
2 склянки молока
1 яйце
5 жовтків
100 г цукру
400 г джему
сік і цедра 1 лимону
1/2 ч ложки солі
ванілін
Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст ложкою цукру і поставити , щоб почали бродити. Яйце і жовтки збити з цукром у посудині, яку помістити в більший посуд , де кіпить вода. Як маса збільшиться вдвоє , зняти , додати ванілін , сік і цедру лимона , розведені дріжджі , всипати просіяне борошно і посолити. Місити тісто доти , поки не почне відставати від рук. Тоді влити розтоплене масло і знову місити до появи пухирців. Викласти на посипану борошном дошку і викачати валок , порізати його на однакові невеличкі частинки , розкачати коржики і накласти на них джем , до якого додати кілька крапель ромової есенції , зліпити, надати їм форму пампушки , прикрити серветкою і поставити в тепле місце , щоб підійшли, після чого смажити в жирі.
800 г борошна
100 г дріжджів
159 г вершкового масла
2 склянки молока
1 яйце
5 жовтків
100 г цукру
400 г джему
сік і цедра 1 лимону
1/2 ч ложки солі
ванілін
Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст ложкою цукру і поставити , щоб почали бродити. Яйце і жовтки збити з цукром у посудині, яку помістити в більший посуд , де кіпить вода. Як маса збільшиться вдвоє , зняти , додати ванілін , сік і цедру лимона , розведені дріжджі , всипати просіяне борошно і посолити. Місити тісто доти , поки не почне відставати від рук. Тоді влити розтоплене масло і знову місити до появи пухирців. Викласти на посипану борошном дошку і викачати валок , порізати його на однакові невеличкі частинки , розкачати коржики і накласти на них джем , до якого додати кілька крапель ромової есенції , зліпити, надати їм форму пампушки , прикрити серветкою і поставити в тепле місце , щоб підійшли, після чого смажити в жирі.
Комментарии
Отправить комментарий