ПИРІГ КОСІВСЬКИЙ

Тісто:
500 г борошна
100 г смальцю
100 г вершкового масла
3-4 ложки сметани
50 г цукру
3 варені і 3 сирі жовтки
сіль
1/2 ч ложки лимонної кислоти
цукрова пудра
Начинка:
250 г горіхів
100 г цукру
500 г вишневого джему
Жир посікти з просіяним борошном , содою і лимонною кислотою , додати перетерті крізь сито варені жовтки , розтерті з цукром сирі жовтки , сметану, на кінець ножа солі , замісити тісто і залишити його на кілька годин. Краще тісто замішувати на ніч , вранці перемісити , розкачати на два коржі , поколоти виделкою , перекласти їх масою з мелених горіхів , розтертих з цукром і змішаних з вешневим  джемом , ще раз поколоти , змастити білком , збитим з цукром , і пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 35 хвилин. Спечений пиріг нарізати прямокутничками і посипати цукровою пудрою.

Комментарии

Популярные сообщения