ПИРІГ ГОРІХОВИЙ З ПОВИДЛОМ

Тісто:
250 г борошна
50 г цукру
250 г вершкового масла або маргарину
250 г мелених горіхів
5 білків
ванілін
Начинка:
500 г повидла
Посадка:
2 білки
200 г цукрової пудри
50 г шоколаду
ванілін
 Жир розтерти з цукром , додати борошно , горіхи , ванілін , піну збитих білків і замісити тісто. Поділити його на дві частини і викачати два коржі. Покласти на лист , застелене й промащеним папером. Пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 30 хвилин. Спечені коржі перекласти повидлом. Пиріг можна покрити будь- якою помадкою , найкраще шоколодною.
 Посадку приготувати так : білки розтерти з цукровою пудрою до утворення пухкої маси , тоді додати розігрітий шоколад , ванілін.

Комментарии

Популярные сообщения