ЗАВИВАНЕЦЬ З ПОВИДЛОМ
Тісто:
500 г борошна
1 склянка молока
50 г дріжджів
50 г вершкового масла або маргарину
2 жовтка
150 г цукру
1/2 ч ложки солі
ванілін
Начинка:
500 г повидла або варення без сиропу.
Розвести дріжджі у теплому молоці 1 ст ложкою цукру і дати їм побродити. Тоді вилити у посуд з борошном, додати розтоплене масло , розтерті з цукром жовтки , сіль, ванілін і замісити тісто. Накрити і поставити в тепле місце , щоб підійшло. З тіста розкачати два круглі коржі. На одну половину коржа викласти повидло і скрутити рулет , зліпивши кінці , щоб повидло не витікало. Завиванець покласти на лист, застелений промащеним папером і поставити , щоб тісто підійшло. Тоді змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин. Печений завиванець , ще гарячим , посипати цукровою пудрою з ваніліном.
500 г борошна
1 склянка молока
50 г дріжджів
50 г вершкового масла або маргарину
2 жовтка
150 г цукру
1/2 ч ложки солі
ванілін
Начинка:
500 г повидла або варення без сиропу.
Розвести дріжджі у теплому молоці 1 ст ложкою цукру і дати їм побродити. Тоді вилити у посуд з борошном, додати розтоплене масло , розтерті з цукром жовтки , сіль, ванілін і замісити тісто. Накрити і поставити в тепле місце , щоб підійшло. З тіста розкачати два круглі коржі. На одну половину коржа викласти повидло і скрутити рулет , зліпивши кінці , щоб повидло не витікало. Завиванець покласти на лист, застелений промащеним папером і поставити , щоб тісто підійшло. Тоді змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин. Печений завиванець , ще гарячим , посипати цукровою пудрою з ваніліном.
Комментарии
Отправить комментарий