МАКІВНИЧОК
Тісто:
300 г борошна
1/2 склянки молока
20 г дріжджів
2-3 жовтки
50 г цукру
2 ст ложки масла або маргарину
1/2 ч ложки солі
Начинка:
200 г маку
50 г цукру
1 білок
1 ст ложка манної крупи
ванілін
У посуд з борошном влити дріжджі , розведені в теплому молоці з 1 ст ложкою цукру. Коли дріжджі почнуть бродити , посолити , додати розтерті з цукром жовтки , влити розтоплений жир і замісити пухке тісто. Накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тісто розкачати , накласти на нього начинку , скрутити тонкий довгий рулет у вигляді спіралі , викласти на змащену тортівницю і поставити, щоб тісто підійшло. Тоді змастити білком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 35 хвилин.
Начинку приготувати так : ЗАПАРЕНОГО мак добре розтерти, додати цукор і ванілін, вимішати з білком і манною крупою.
300 г борошна
1/2 склянки молока
20 г дріжджів
2-3 жовтки
50 г цукру
2 ст ложки масла або маргарину
1/2 ч ложки солі
Начинка:
200 г маку
50 г цукру
1 білок
1 ст ложка манної крупи
ванілін
У посуд з борошном влити дріжджі , розведені в теплому молоці з 1 ст ложкою цукру. Коли дріжджі почнуть бродити , посолити , додати розтерті з цукром жовтки , влити розтоплений жир і замісити пухке тісто. Накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Тісто розкачати , накласти на нього начинку , скрутити тонкий довгий рулет у вигляді спіралі , викласти на змащену тортівницю і поставити, щоб тісто підійшло. Тоді змастити білком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 35 хвилин.
Начинку приготувати так : ЗАПАРЕНОГО мак добре розтерти, додати цукор і ванілін, вимішати з білком і манною крупою.
Комментарии
Отправить комментарий