ВЕРГУНИ (ХРУСТИ)
250 г борошна
3 жовтки
50 г цукру
50 г вершкового масла
1/2 склянки сметани
на кінець ножа соди і солі
1 ст ложка оцту або спирту
На дошці посікти масло з борошном і содою , зробити заглиблення і туди покласти яйце , жовтки , цукор , сметану, додати оцет або спирт , сіль і замісити тісто , як на вареники , тонко розкачати , порізати на смуги завширшки два пальці і з них нарізати смужки завдовжки 15 см. Посередині кожної смужки зробити повздовжній трисантиметровий надріз , перетягнути через нього один кінець смужки випрямити і відразу смажити на олії , щоб плавали , перевертаючи на обидва боки. Необхідно стежити , щоб тісто не пересохло на дошці. Коли вергуни зарум'яняться , скласти її на серветку і , перекласти на тарілку , посипати цукровою пудрою з ваніліном.
3 жовтки
50 г цукру
50 г вершкового масла
1/2 склянки сметани
на кінець ножа соди і солі
1 ст ложка оцту або спирту
На дошці посікти масло з борошном і содою , зробити заглиблення і туди покласти яйце , жовтки , цукор , сметану, додати оцет або спирт , сіль і замісити тісто , як на вареники , тонко розкачати , порізати на смуги завширшки два пальці і з них нарізати смужки завдовжки 15 см. Посередині кожної смужки зробити повздовжній трисантиметровий надріз , перетягнути через нього один кінець смужки випрямити і відразу смажити на олії , щоб плавали , перевертаючи на обидва боки. Необхідно стежити , щоб тісто не пересохло на дошці. Коли вергуни зарум'яняться , скласти її на серветку і , перекласти на тарілку , посипати цукровою пудрою з ваніліном.
Комментарии
Отправить комментарий