МЕДІВНИЧКИ З ШОКОЛАДНОЮ ПОМАДКОЮ

Тісто:
150 г меду
600 г борошна
200 г цукру
2 яйця
3 жовтки
150 г вершкового масла
100 г горіхів
1 ч ложка соди
1 ч ложка меленої кориці
Помадка:
200 г цукру
1/2 склянки води
50 г какао або шоколаду
1 ч ложка вершкового масла
ванілін
У борошні зробити заглиблення, влити мед з корицею і злегка вимішати. Додати цукор , яйця , жовтки , масло , подрібнені горіхи , соду і енергійно місити протягом 30 хвилин. Якщо тісто надто тверде , можна додати молока або настою кави. Розкачати шаром завтовшки 1/2 см. Вирізувати маленькі коржики , змащувати їх білком і пекти в гарячій духовці (190-200°С) протягом 10 хв. Спечені ще теплі медівнички змастити знизу шоколадною помадкою і скласти по двоє.
Помадку приготувати так : цукор залити гарячою водою і довести до кипіння. Додати какао або шоколад і продовжувати варити. Як почне гуснути, зняти з вогню , додати масло , ванілін і розтерти.

Комментарии

Популярные сообщения