ПИРІГ ДРІЖДЖОВИЙ З СИРОМ
Тісто:
750 г борошна
250 г вершкового масла або маргарину
1 склянка сметани
100 г цукру
4 жовтки
50 г дріжджів
2-3 ст ложки молока
сіль
Начинка:
500 г сиру
200 г горіхів
100 г цукру
3 яйця
1 ст ложка вершкового масла
2 ст ложки манної крупи
ванілін
Дріжджі розвести у 2-3 ложках підігрітого молока з 1 ч ложкою цукру і поставити в тепле місце. Коли розчин почне бродити , влити її у посуд з борошном , додати розтерті з цукром жовтки , сіль і замісити на сметані тісто. Додати розтоплений жир , ще раз перемісити. Залишити тісто на ніч , а вранці знову перемістити , розкачати два коржі , перекласти сирною масою , поколоти , змастити яйцем , посипати цукром і пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 45 хвилин. Зняти з листа холодним.
Начинку приготувати так: сир з горіхами змолоти на м'ясорубці чи блендері, а потім розтерти з жовтками , маслом , ваніліном до утворення пухкої маси. Тоді цю масу вимішати з білковою піною і манною крупою , накласти на тісто.
750 г борошна
250 г вершкового масла або маргарину
1 склянка сметани
100 г цукру
4 жовтки
50 г дріжджів
2-3 ст ложки молока
сіль
Начинка:
500 г сиру
200 г горіхів
100 г цукру
3 яйця
1 ст ложка вершкового масла
2 ст ложки манної крупи
ванілін
Дріжджі розвести у 2-3 ложках підігрітого молока з 1 ч ложкою цукру і поставити в тепле місце. Коли розчин почне бродити , влити її у посуд з борошном , додати розтерті з цукром жовтки , сіль і замісити на сметані тісто. Додати розтоплений жир , ще раз перемісити. Залишити тісто на ніч , а вранці знову перемістити , розкачати два коржі , перекласти сирною масою , поколоти , змастити яйцем , посипати цукром і пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 45 хвилин. Зняти з листа холодним.
Начинку приготувати так: сир з горіхами змолоти на м'ясорубці чи блендері, а потім розтерти з жовтками , маслом , ваніліном до утворення пухкої маси. Тоді цю масу вимішати з білковою піною і манною крупою , накласти на тісто.
Комментарии
Отправить комментарий