ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ

Тісто:
500 г борошна
2 яйця
50 г вершкового масла або маргарину
1/2 склянки сметани або кефіру
50 г цукру
1/2 ч ложки соди
1/2 ч ложки лимонної кислоти
Начинка:
1 кг яблук
1/2 склянки білих мелених сухарів
50 г цукру
кориця
 Жир посікти з просіяним борошном , содою і лимонною кислотою , додати жовтки , цукор , сметану або кефіру. Замісити тісто і поділити його на дві частини. Розкачати з них коржі. Один з коржів покласти на змащений жиром лист , поколоти виделкою , посипати сухарями , накласти пошатковані яблука , посипати їх цукром , корицею і знову сухарями , накрити другим коржем , поколоти виделкою , змастити білками , збитими з 2 ст ложками цукру. Пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 35 хвилин. Спечений пиріг порізати.
  До цього тіста можна додати 20 г дріжджів. Їх слід розвести в 2-3 ст ложках підігрітого молока і замісити з тістом , після чого поставити на годину в тепле місце , щоб підійшло.

Комментарии

Популярные сообщения