ГОРІХОВИЙ ЗАВИВАНЕЦЬ
Тісто:
500 г борошна
1 склянка молока
50 г дріжджів
50 г вершкового масла або маргарину
2 жовтка
150 г цукру
1/2 ч ложки солі
ванілін
Начинка:
300 г мелених горіхів
200 г цукру
2 білки
ванілін
50 г мелених сухарів.
Помадка:
200 г цукру
6 ст ложки води
1 ч ложка вершкового масла
сік з 1/2 лимона.
Розвести дріжджі у теплому молоці 1 ст ложкою цукру і дати їм побродити. Тоді вилити у посуд з борошном, додати розтоплене масло , розтерті з цукром жовтки , сіль, ванілін і замісити тісто. Накрити і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Розкачати два коржі. Змастити їх начинкою , скрутити рулет і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Тоді змастити їх білком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин. Спечений завиванець , ще гарячим , змастити помадкою.
Начинку приготувати так: мелені горіхи вимішати з цукром , білками , ваніліном до утворення однорідної маси. Щоб начинки було більше , можна додати мелені білі сухарі.
Помадку приготувати так: зварити цукор з водою. Коли крапля сиропу , спадаючи з ложки, потягне за собою нитку,зняти його з плити , додати масло,лимонний сік або кілька крапель лимонної есенції і розтирати. Як почне білити , швидко вилити на середину рулета , і помадка рівномірно спливе по боках.
500 г борошна
1 склянка молока
50 г дріжджів
50 г вершкового масла або маргарину
2 жовтка
150 г цукру
1/2 ч ложки солі
ванілін
Начинка:
300 г мелених горіхів
200 г цукру
2 білки
ванілін
50 г мелених сухарів.
Помадка:
200 г цукру
6 ст ложки води
1 ч ложка вершкового масла
сік з 1/2 лимона.
Розвести дріжджі у теплому молоці 1 ст ложкою цукру і дати їм побродити. Тоді вилити у посуд з борошном, додати розтоплене масло , розтерті з цукром жовтки , сіль, ванілін і замісити тісто. Накрити і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Розкачати два коржі. Змастити їх начинкою , скрутити рулет і поставити в тепле місце , щоб підійшло. Тоді змастити їх білком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин. Спечений завиванець , ще гарячим , змастити помадкою.
Начинку приготувати так: мелені горіхи вимішати з цукром , білками , ваніліном до утворення однорідної маси. Щоб начинки було більше , можна додати мелені білі сухарі.
Помадку приготувати так: зварити цукор з водою. Коли крапля сиропу , спадаючи з ложки, потягне за собою нитку,зняти його з плити , додати масло,лимонний сік або кілька крапель лимонної есенції і розтирати. Як почне білити , швидко вилити на середину рулета , і помадка рівномірно спливе по боках.
Комментарии
Отправить комментарий