ПИРІГ З БАБКОВОГО ТІСТА З СЛИВАМИ
Тісто:
500 г борошна
30 г дріжджів
1 склянка молока
100 г маргарину
2 яйця
50 г цукру
цедра з 1/2 лимона
ванілін
цукрова пудра
Начинка:
750 г слив
У підігрітому молоці розвести дріжджі з 1 ст ложкою борошна і 1 ч ложкою цукру і поставити в тепле місце. Коли вони почнуть бродити , влити розчину у посуд з борошном, додати розтертий з цукром і жовтками теплий маргарин , ванілін , цедру , посолити і замісити тісто. Поставити в тепле місце , щоб підійшло. Розкачати ,викласти на змащений жиром лист , змастити білком , накласти половинками сливи без кісточок ( шкіркою до тіста) і знову залишити , щоб тісто ще раз підійшло. Пекти у гарячій духовці (190-200°С) протягом 45 хвилин. Знявши пиріг з листа , ще гарячим порізати і посипати його цукровою пудрою з ваніліном.
500 г борошна
30 г дріжджів
1 склянка молока
100 г маргарину
2 яйця
50 г цукру
цедра з 1/2 лимона
ванілін
цукрова пудра
Начинка:
750 г слив
У підігрітому молоці розвести дріжджі з 1 ст ложкою борошна і 1 ч ложкою цукру і поставити в тепле місце. Коли вони почнуть бродити , влити розчину у посуд з борошном, додати розтертий з цукром і жовтками теплий маргарин , ванілін , цедру , посолити і замісити тісто. Поставити в тепле місце , щоб підійшло. Розкачати ,викласти на змащений жиром лист , змастити білком , накласти половинками сливи без кісточок ( шкіркою до тіста) і знову залишити , щоб тісто ще раз підійшло. Пекти у гарячій духовці (190-200°С) протягом 45 хвилин. Знявши пиріг з листа , ще гарячим порізати і посипати його цукровою пудрою з ваніліном.
Комментарии
Отправить комментарий