ПИРІГ ДРІЖДЖОВИЙ З СЛИВАМИ

Тісто:
500 г борошна
150 г вершкового масла або маргарину
30 г дріжджів
1/2 склянки молока
4 жовтки
2 ст ложки цукру
ванілін
цукрова пудра
1/2 склянки сметани
Начинка:
750 г слив (або абрикосів )
Жир посікти з борошном,влити розведені в теплому молоці дріжджі і жовтки, розтерті з цукром і ваніліном, сметану. Замісити пухке тісто, розкачати корж і покласти на змащений жиром лист.Корж змастити білком,накласти сливи без кісточок (шкіркою до тіста) , після чого пиріг поставити на годину в тепле місце , щоб тісто підійшло. Пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 45 хвилин. Спечений пиріг , знявши з листа , ще гарячим нарізати на квадрати , густо посипати цукровою пудрою з ваніліном.

Комментарии

Популярные сообщения