БУЛКА ПОДІЛЬСЬКА
Тісто:
-500 г борошна
-1 склянка молока
-2 жовтки
-30 г дріжджів
-50 г вершкового масла або маргарину
-50 г цукру
-1/2 ч. ложки солі
-цедра з 1/2 лимона
Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 1 ст. ложкою борошна.Коли дріжджі почнуть бродити, влити їх в посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, лимонну цедру, сіль і замісити тісто.Під кінець вимішування влити розтоплений жир, добре вимісити, накрити і поставити в тепле місце,щоб тісто підійшло.Як підійде,знову вимісити.З тіста сплести косу,викласти на змащений жиром лист і поставити, щоб підійшло.Тоді змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 35 хвилин.
-500 г борошна
-1 склянка молока
-2 жовтки
-30 г дріжджів
-50 г вершкового масла або маргарину
-50 г цукру
-1/2 ч. ложки солі
-цедра з 1/2 лимона
Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 1 ст. ложкою борошна.Коли дріжджі почнуть бродити, влити їх в посуд з борошном, додати розтерті з цукром жовтки, лимонну цедру, сіль і замісити тісто.Під кінець вимішування влити розтоплений жир, добре вимісити, накрити і поставити в тепле місце,щоб тісто підійшло.Як підійде,знову вимісити.З тіста сплести косу,викласти на змащений жиром лист і поставити, щоб підійшло.Тоді змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 35 хвилин.
Комментарии
Отправить комментарий