БУЛКА-ПЛЕТІНКА
Тісто:
1,5 кг борошна
3 склянки молока
5 яєць
50 г дріжджів
100 г вершкового масла або маргарину чи олії
100 г цукру
1/2 ч. ложка солі
мак
У теплому молоці розвести дріжджі з 1 ст. ложкою цукру і, коли почнуть бродити, вилити їх в посуд з борошном,розмішати до консистенції густої сметани,посипати борошном,накрити і поставити в тепле місце.Коли розчина підійде,посолити,додати добре збиті з цукром яйця і,всипавши решту борошна, замісити тісто. Коли воно відставатиме від рук,влити теплий жир або олію і місити,поки жир не з'єднається рівномірно з тістом. Накрити і поставити, щоб тісто підійшло. Після цього змоченою у жирі рукою перемісити його ще раз і знову дати підійти. Тоді викласти тісто на дошку,посипану борошном, і третину відрізати. Більшу частину поділити ще на три частини, скачати з них валки з потовщеною середині, сплести косу і покласти на змащений жиром лист. Косу починати плести з середини в один ,а а потім у другий кінець. З тіста, що залишилось, сплести меншу косу і покласти зверху. Поставити лист у тепле місце, щоб тісто підійшло, змастити білком,посипати маком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом години.
1,5 кг борошна
3 склянки молока
5 яєць
50 г дріжджів
100 г вершкового масла або маргарину чи олії
100 г цукру
1/2 ч. ложка солі
мак
У теплому молоці розвести дріжджі з 1 ст. ложкою цукру і, коли почнуть бродити, вилити їх в посуд з борошном,розмішати до консистенції густої сметани,посипати борошном,накрити і поставити в тепле місце.Коли розчина підійде,посолити,додати добре збиті з цукром яйця і,всипавши решту борошна, замісити тісто. Коли воно відставатиме від рук,влити теплий жир або олію і місити,поки жир не з'єднається рівномірно з тістом. Накрити і поставити, щоб тісто підійшло. Після цього змоченою у жирі рукою перемісити його ще раз і знову дати підійти. Тоді викласти тісто на дошку,посипану борошном, і третину відрізати. Більшу частину поділити ще на три частини, скачати з них валки з потовщеною середині, сплести косу і покласти на змащений жиром лист. Косу починати плести з середини в один ,а а потім у другий кінець. З тіста, що залишилось, сплести меншу косу і покласти зверху. Поставити лист у тепле місце, щоб тісто підійшло, змастити білком,посипати маком і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом години.
Комментарии
Отправить комментарий