БУЛКА СВЯТКОВА З ЗАПАРЕНОГО ТІСТА

Тісто:
1 кг борошна
2 склянки молока
10 жовтків
100 г дріжджів
200 г вершкового масла або маргарину чи олії
150 г цукру
1 ч. ложка солі
У посуді для тіста запарити гарячим молоком 250 г борошна і розтерти його,щоб не було грудочок.Коли прохолодне,влити розведені в теплому молоці з 3 ст. ложками борошна і 1 ст. ложкою цукру дріжджі.Коли розчина почне бродити, вимішування її з жовтками, збитими з цукром до білості. Додати борошна,скільки забере розчина,солі і замісити. Під кінець вимішування влити розтоплений жир або олію і місити, доки тісто не вбере весь жир. Тісто накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло, після чого виробити булочку: тісто поділити на чотири частини,скачати з них валки.Сплести їх по два,а тоді знову разом перекрутити і покласти у змащену жиром круглу форму,дно якої застелене промащеним пергаментним папером. Коли тісто у формі добре підійде,змастити його яйцем.Пекти в гарячій духовці (190-200°С) протягом 45 хвилин.

Комментарии

Популярные сообщения