Булка з картоплею

Тісто:
- 500 г борошна;
- 1 склянка молока;
- 20 г дріжджів;
- 50 г вершкового масла або маргарину;
- 50 г цукру;
- 2 варені картоплини;
- 1/2 ч. ложки солі;
- мак.
 Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і, коли почнуть бродити, влити в посуд з борошном, додати терту картоплю,цукор,сіль і замісити.Під кінець вимішування додати розтоплений жир і, добре вимісивши, накрити тісто серветкою,поставити в тепле місце,щоб підійшло.Потім перемісити, викласти його на змащений жиром лист і знову поставити,щоб підійшло.Тоді змастити яйцем,посипати маком і пекти в гарячій духовці ( 210-220°С) протягом 35 хвилин.

Комментарии

Популярные сообщения