ПИРІГ З ЧОРНИЦЯМИ

Тісто:
500 г борошна
300 г маргарину
1 ст. ложка цукру
20 г дріжджів
1/2 склянки сметани
2 жовтки
Начинка:
500 г чорниць
100 г цукру
ванілін з цукровою пудрою
2 ст. ложки білих сухарів
 Жир посікти з борошном,додати цукор, влити сметану,подрібнені дріжджі,додати жовтки, і далі сікти , щоб утворилося тісто. Готове тісто винести на години в холодне місце,потім розкачати. Вздовж країв гострим ножем нарізати смугу  завширшки 2 см і завдовжки 8 см. На середині накласти чорниці і посипати їх цукром та білими сухарями. Смужки накласти на пиріг і заплести.
Пекти в гарячій духовці (210-240°С) протягом 45 хвилин.Спечений пиріг нарізати і густо посипати цукровою пудрою з ваніліном

Комментарии

Популярные сообщения