Добрі булочки

Тісто:
- 500 г борошна;
- 1 склянка вершків або молока;
- 3 жовтки;
- 20 г дріжджів;
- 1 ст. ложка вершкового масла або маргарину;
- 3 ст. ложки цукру;
- цедра з 1/2 лимона;
- ванілін.
Дріжджі розвести в теплому молоці або вершках з 1 ст.ложкою цукру і , коли почнуть бродити, влити в посуд з борошном. Додати розтерті з цукром до білості жовтки, лимонну цедру, ванілін,розтоплений жир,замісити пухке тісто.Виробити невеличкі булочки і викласти їх на змащений жиром лист. Поставити в тепле місце, щоб підійшли, після чого змастити яйцем і пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом 30 хвилин.

Комментарии

Популярные сообщения